Пластуни

По суботах у дітей Пластові сходини. Сьогодні Ян з братчиком та хлопцями зі свого рою ходили до церкви. Ставили свічки, молились за воїнів, просили миру й волі для України.
Люди, приводьте дітей в Пласт. Маленьких українців тут виховують завдяки справжнім цінностям – любов до Бога та Батьківщини, повага до батьків, взаємодопомога, дружба. Пластунів вчать скаутським вмінням, співають патріотичні пісні, розповідають повчальні історії та випадки з життя, слідують традиціям, грають в розвиваючі ігри. Тобто дитина змалечку відчуває себе часткою єдиного цілого – в неї є опора, стержень, підживлення від потужної сили землі та нації.
Діти, виховані в такому оточенні, духовному, мудрому, виростають свідомими, мужніми, розвиненими особистостями, які люблять свою країну і народ.
Про Пласт я узнала від жінки-волонтера зі Львова, яка була на Майдані, готувала їсти для дев*ятої сотні. “Наталочка, терміново віддавай дітей в пластуни. Виростуть Людьми, і друзі в них такі ж будуть. Бачила б ти пластунське весілля – там ніхто не п*є, не палить. Золоті діти, неймовірна молодь.”
Того ж дня я зателефонувала в Київський Пласт.